Používaním stránok prevádzkovaných Občianskym združením Šanca pre nechcených súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.

Hniezda záchrany dostali 10.000 eur

post

Projekt Hniezdo záchrany od začiatku svojej existencie potvrdzuje svoju opodstatnenosť. Získal si podporu verejnosti, ale aj záujem niekoľkých firiem. Občianske združenie Šanca pre nechcených, ktoré je iniciátorom vzniku tohto projektu, vykonáva prevenčné opatrenia tak, aby hniezda záchrany ostávali prázdne. To si vyžaduje nemalé finančné náklady. Aj vďaka sponzorským darom a príspevkom sa na Slovensku úspešne darí prevádzkovať spolu 20 verejných inkubátorov.

Činnosť Hniezd záchrany je závislá od pomoci druhých. Riaditeľka občianskeho združenia Šanca pre nechcených Anna Ghannamová, vďaka iniciatíve ktorej v roku 2004 celý projekt vznikol, hovorí o solidarite a pochopení: „Bez finančnej pomoci dobrých ľudí by boli verejné inkubátory pravdepodobne odsúdené na zánik. Teší nás záujem každého jedného človeka a dokonca niektorých spoločností, ktorým nie je osud nechcených novorodencov  ľahostajný.“

Na tento projekt už viac než rok prispievajú ľudia kúpou detských plienok Happy. Od apríla 2016 sa podarilo ich predajom vyzbierať sumu 10.000 eur. Tú 10. mája 2017 o 10:30 hod. odovzdal v podobe symbolického šeku obchodný riaditeľ spoločnosti Bella Sk s.r.o. Radoslav Hnát pred hniezdom na bratislavských Kramároch priamo jeho riaditeľke. Sme veľmi vďační za sponzorský dar pre projekt Hniezdo záchrany vo výške 10.000 eur, ktoré sa vyzbierali predajom plienok Happy. Peniaze budú použité na tohtoročnú preventívnu kampaň voči vzdávaniu sa detí vlastnými matkami a tiež na prednášky pre stredoškolákov o možnosti záchrany nechceného dieťatka a preventívnych opatreniach voči nechcenému tehotenstvu,“  uviedla A. Ghannamová.

Podporte nás